10.000 lei pentru ca pasiunea sa devina business

Uite aici un spot interesant:

Si, pornind de la acest spot, ma gandeam, ce ar insemna daca mi-as transforma pasiunea intr-un business. Neaparat profitabil, desigur. Daca as avea 10.000 de lei la dispozitie, planul de bataie ar fi extrem de simplu. Si ar fi 4 pasi de urmat. Sau mai bine spus, 4 intrebari la care eu am raspunsul, pentru ca ar fi business-ul meu.

  • Care este pasiunea ce ar trebui transformata in business?

Avand in vedere ca sunt pasionat de dezvoltare web, zilnic ma informez despre tot ce tine de web, de la grafica de site pana la noi platforme, marketing online sau SEO, asta ar fi un business cu care as fi mandru, unde as lucra zilnic, cu placere si automat as da ce-i mai bun pentru ca viitorii clienti sa fie multumiti. Deci da, business-ul meu ar fi o platforma de dezvoltare web, in special pentru micii intreprinzatori ce nu au acces sau cunostinte necesare pentru a trece si in online (pana si magazinul din coltul blocului o sa fie nevoit sa treaca si in online la un moment dat, in viitorul relativ apropiat, dupa cum merg lucrurile in ziua de azi).

  • De ce lucruri as avea nevoie?

Simplu: investitie in business. Incepand cu un laptop performant pana la un server web, toate mi-ar fi necesare. Ai un laptop bun, poti lucra mai rapid si automat iti satisfaci clientii. Ai un server bun, stabil, clientii au un site performant si automat reusesc sa isi faca vanzarile. Win-win, nu?

  • Care ar fi bugetul necesar?

Pai laptop-ul si serverul ar costa cam jumatate din cei 10.000 de lei, daca e sa aproximam asa, in mare. Mai apoi am nevoie de expunere. Deci, restul banilor se vor concentra pe campanii de publicitate online (doar acolo e segmentul pe care il atac, nu?). Si uite asa s-ar duce banii, dar nu fara rost, ci vor fi investiti in viitor.

  • Ultimul pas, valabil in orice business, pasiunea!

Da, pasiunea! Daca faci cu pasiune, orice ai face, va fi bine. Business-ul facut cu pasiune nu are cum sa fie unul falimentar. Iti place ceea ce faci, inseamna ca o faci si bine, deci si clientii vor fi multumiti. Si vor mai veni si altii, pentru ca puterea vorbelor are efect mare pentru orice business, iar recomandarile clientilor catre cunostinte, prieteni s.am.d. convinge. Iar tu castigi. In situatia de fata, eu as castiga 🙂 .

Cam asta ar insemna pentru mine daca as trece de la pasiune la business. Dar voi? Ce pasiune ati transforma intr-un business?

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *