Care sunt cele mai jucate tipuri de pariuri pe Liga 1?

Cel mai interesant campionat de fotbal pentru majoritatea românilor rămâne, în continuare, Liga 1, deși problemele financiare grave și-au pus clar amprenta, în ultimele sezoane, pe calitatea competiției. Peste 5% din populație pariază în mod constant, însă care credeți că sunt cele mai jucate tipuri de pariuri pe Liga 1?

1, X sau 2

O bună parte dintre pariori se folosesc de resurse online pentru a-și alcătui biletele. Cea mai activă comunitate de pariori online oferă în permanență pariuri pe Liga 1 (prezentate de PariuriX.com). Răsfoind predicțiile, am observat că cel mai popular tip de pariu este cel pus pe rezultatul final al partidei, sub forma 1, X sau 2.

pariurix-com

Deși casele de pariuri se întrec în a-și îmbogăți pe zi ce trece oferta, incluzând din ce în ce mai multe tipuri de pariuri, s-a constatat că aproximativ 90% dintre pasionați aleg să mizeze pe tipurile de pariuri clasice.

Total Goluri

Un alt pariu extrem de des întâlnit pe biletele împătimiților este cel care face referire la numărul total de goluri care se vor marca într-un meci. Linia pe care se mizează cel mai mult în Liga 1 este Sub/Peste 2.5 Goluri.

 
Pariorii aleg acest tip de pariu atunci când le este greu să prezică un rezultat final, deoarece natura partide este una cât se poate de deschisă. Insistența de a miza pe un meci interesant, pe care eventual îl vor și viziona, este forța care îi ghidează pe microbiști, de cele mai multe ori, spre acest tip de pariu.

Pariuri recomandate

Număr de Goluri

În sezonul normal de Liga 1 care tocmai s-a încheiat, s-a înregistrat o medie de 2.33 goluri pe meci. În Play-out, coeficientul a crescut până la un spectaculos 2.7, iar în Play-off, am avut o medie neverosimilă de 2.8 goluri pe meci.

 
Din 2012 încoace, în Liga 1 s-au marcat din ce în ce mai puține goluri, însă odată cu introducerea noului sistem competițional, campionatul pare să se înfierbânte semnificativ în fazele decisive. Astfel, în prima parte a sezonului este recomandat să pariezi mai des pe Sub 2.5 goluri, iar în fazele eliminatorii, exact opusul – adică Peste 2.5 goluri.

Număr de cartonașe

Ediția 2015-2015 a Ligii 1 a avut o medie de 5.6 cartonașe galbene pe meci. Această cifră s-a păstrat aproximativ neschimbată pe tot parcursul competiției. Anumite echipe au arătat o agresivitate ridicată și acest lucru ar putea fi luat în calcul și pentru edițiile viitoare.

 
Jucătorii indisciplinați obișnuiesc să-și păstreze statutul de-a lungul anilor. Chiar dacă agențiile de pariuri vor micșora cotele și se vor adapta acestor fapte, vor exista multe ocazii în care acest tip de pariu va putea fi speculat cu succes.

 
Un alt pariu eficient poate fi cel pe apariția cartonașului roșu. În sezonul normal din Liga 1, 2015-2016, media de cartonașe roși pe meci a fost de 0.3. Însă, lucrurile par să fi scăpat de sub control pe final de campionat. În Play-out media a fost de 0.5, iar în Play-off, cota atinsă este cu totul și cu totul ieșită din comun, și anume: 0.7 eliminări pe meci.

 
În afară de tensiunea creată de problemele financiare, și arbitri au contribuția lor în rezultatele înregistrate în sezonul ce tocmai s-a încheiat. De multe ori, centralii vor să mențină controlul asupra partidei, și din dorința de a stăpâni situația, nu ezită să bage mâna în buzunar.

 
Ținând cont de faza competiției, de arbitrii delegați și de caracterul echipei și al jucătorilor, putem paria pe numărul cartonașelor cu o eficiență care poate depăși așteptările multora. Pariurile simple sunt cele mai populare, însă nu neapărat și cele mai profitabile.

 
Așadar, ține cont de statisticile detaliate ale sezoanelor trecute și de pariurile mai puțin populare pentru a-ți rotunji veniturile în sezoanele ce urmează!

 
PariuriX.com – Decizia ONJN nr. 697/18.04.2016

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *