Cateva sfaturi pentru optimizarea blogului

Stiu ca multi dintre voi cautati cum sa va optimizati cat mai bine blogul din punct de vedere SEO s.a.m.d., dar cam toti uitati de utilizatori. Da, utilizatorii sunt importanti.

Cititorii blogului tau trebuie sa fie mereu pe primul loc, asa ca de fiecare data cand lucrezi la optimizarea blogului tau trebuie sa ai in vedere ca 99% din modificari le vei face pentru cititori, restul pentru SEO.

Asa ca trebuie sa aveti in cosiderare cativa pasi simpli de optimizare a blogului pentru utilizatori.

1.Tema blogului tau trebuie sa fie aleasa fix dupa gusturile tale, dar si pentru cititori. Alege o tema simpla, curata, care sa nu iti oboseasca cititorii.

2.Logo-ul. Desi pare un pic inutila treaba asta, dupa parearea mea, logo-ul isi merita locul 2 in orice top legat de  designul unui blog. Logo-ul e primul lucru pe care il vede si cu care va ramane orice cititor in minte, deci e clar ca trebuie sa ai un logo catchy.

3.Atentie la pluginuri, mai ales la functiile inutile. Nu de curand i-am explicat si lui Francisc cum sta treaba cu functiile pluginului sau ce ii transformau tema blogului intr-una compatibila pentru dispozitivele mobile. Problema pluginului erau bug-urile ce ii transformau tema chiar si atunci cand anumiti cititori intrau si de pe laptop/dekstop. Din cauza erorilor blogul nu era afisat corespunzator, iar pe termen lung afecta. Solutia era simpla: daca ai o tema responsive (ceea ce ar trebui neaparat sa ai), nu mai activa si optiuni suplimentare de mobile-transform pentru ca se suprapun si intampini erori destul de des.

4.Conversatiile trebuie sa fie usoare. Intotdeauna tine cont de faptul ca cititorii tai vor vrea sa comenteze articolele pe care le postezi. Ajuta-i sa comenteze mai usor, nu le pune prea multe interdictii sau campuri prea multe de completat pana ajung sa posteze un comentariu. De ajutor poate fi si instalarea unui plugin ce permite comentarea cu ajutorul Facebook-ului.

5.Creaza si o sectiune de abonare. Unii cititori chiar prefera sa primeasca notificari atunci cand tu scrii ceva nou. Uneori se intampla sa nu poti verifica o data pe ora daca bloggerul tau preferat a scris ceva nou, asa ca e mai usor, util si rapid sa primesti pe mail o notificare in acest sens. Daca instalezi pluginul Jetpack ai acolo destule optiuni pentru crearea unei baze de abonati iar configurarea e rapida si usoara. Atenti insa si la celelalte functii, dezactiveaza tot ce e inutil.

6. Intreaba cat mai des cititorii. Da, intreaba-i orice. Intreaba-i ceva legat de articolul pe care abia l-ai postat, sau pur si simplu intreaba-i ce au mai facut azi. Dar chiar, voi ce ati mai facut azi? Glumesc, fiecare cu ale lui, nu vreau sa stiu ce ai facut tu azi!

Intrebarea mea e urmatoarea: cat de mult ajuta sau va ajuta sa incep o serie de articole cu sfaturi pentru bloggeri incepatori (si nu numai)? De la instalarea unui blog pana la redactarea articolelor sau monetizare? Stiu ca sunt zeci de articole pe tema asta, dar nu cred ca strica niciodata o informatie in plus, mai ales ca vine din experienta, nu?

You may also like...

5 Responses

  1. Daniela spune:

    Cu o tema simplista poti face multe. De la ea pleaca toate pana la urma. 😀

  2. Ciprian Lospa spune:

    Ca a venit vorba de logo, e foarte fain asta al tau.

  1. 18 martie 2016

    […] Cateva sfaturi pentru optimizarea blogului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *