Despre

Robert CalinSunt Robert Calin, am 20 21  22 de ani, sunt Tehnician Web cu norma intreaga si Blogger cu jumatate de norma. Probabil sunt omul cu cea mai rapida rata de plictiseala din lume. Renunt la un lucru in maxim 24 de ore daca imi dau seama ca nu ma mai amuza, educa sau ajuta.

Ma puteti gasi si pe retelele de socializare: Facebook | Twitter | Instagram | + Email

 

Ca sa poti afla mai multe despre mine, ti-am facut mai jos un scurt rezumat.

1995 – M-am nascut.

2002 – Am plecat spre clasa 1, ca pe atunci nu era clasa 0. Intram pentru prima data pe usile Scolii Generale nr. 170, Geo Bogza, din capitala.

2008 – Ma apuc de jucat Counter-Strike 1.6 ca un disperat, dupa un timp chatul din joc nu mai era de ajuns pentru nimeni, asa ca ma apuc sa invat HTML, phpBB si conturez o comunitate mica de gaming.

2009 – Imi deschid primul blog, la nivel „semi-profesionist”, cu host, domeniu, toate cele. Singurul lucru ce imi lipsea era popularitatea. Comunitatea de gaming se inchide la scurt timp dupa.

2010 – Dupa cateva discutii cu directoarea scolii generale unde invatam, ma apuc impreuna cu un coleg sa facem site-ul scolii. Nu a rezistat foarte mult site-ul, in momentul acela nimeni din conducerea scolii nu putea sa isi dea seama ce impact pozitiv ar putea avea un site pe viitor. Se pare ca in ultimii 2 ani si-au dat seama de asta si au fost fortati sa inregistreze alt domeniu, avand in vedere ca geobogza.ro inca il detin eu.

2010 – Ma saturasem de scoala generala, am zis sa trec mai departe, la liceu! Asa ca in toamna anului 2010 am pasit prima data in gangul Colegiului National I.L. Caragiale Bucuresti. Gangul ala a adunat o gramada de amintiri legate de liceu. Dar asta e oricum o alta poveste.

2012 – Ma apuc de marketing afiliat. Mi s-a parut interesant, am zis ca am ceva de invatat, asa ca am inceput studierea pietei. Am preferat sa investesc cat de putin s-a putut si sa castig cat mai mult. O perioada a fost ok, a mers ok. Dupa aceea investitia era obligatorie pentru continuarea marketingului afiliat, am considerat ca nu imi voi putea scoate investitia, asa ca am oprit site-urile dedicate 100% marketingului afiliat. Acum inca fac afiliere, dar exclusiv prin recomandare directa.

2013 – Prin februarie renunt la blog. Firma unde aveam hostul si domeniul da faliment, conturile trebuiau migrate catre alta firma, cheful meu nu mai exista, am hotarat sa renunt la blog.

2013 – Aprilie. O intalnesc pe EA.

2014 – Ca printr-o minune divina termin si liceu, iau si BAC-ul, si intru si la facultate. Culmea e ca toate trei lucrurile in acelasi an. Nu, glumesc, fericirea nu avea sa tina mult pentru ca facultatea aleasa a fost un esec total, dupa doua luni de zile am renuntat.

2014 – Tot in acelasi an am hotarat sa adun si experienta in munca. Munca pe bune, offline, nu ce facusem pana acum online. Ma angajez la Vodafone, la call-center. Dandu-mi seama ca nu e pentru mine munca in call-center, imi prezint demisia. Pana spre sfarsitul anului testez diferite platforme web, metode si strategii de marketing online si ma prezint la multe interviuri de angajare. Pe majoritatea le refuz politicos, nefiind ceea ce ma atragea pe mine in momentul respectiv. Nici acum nu m-ar fi atras, probabil nici peste 10 ani. Angajatorii nu cautau angajati, cautau sclavi.

2015 – Anul incepe foarte bine, eu acasa, nestiind ce sa fac mai departe, dar cu toata speranta aruncata in viitor. Ma hotarasc sa nu mai stau degeaba, asa ca imi caut din nou un job.

2015 – Martie – Incep colaborarea cu firma CoArtCo, pe postul full-time de Tehnician Web. Deci da, de aia nu o sa fiu extrem de prezent, pentru ca am si un job full-time.

2015 – Decembrie – In urma studierii blogosferei romanesti timp de cateva luni (in scopuri de marketing online), ma decid sa imi creez propriul brand personal, ajungand astfel la RobertCalin.ro.

2016 – … Probabil cel mai bun an pana in 2017.