(P) Cum am facut din pasiunea mea pentru fotografie o afacere

Primul aparat de fotografiat mi l-am cumparat cand eram prin clasa a III-a. Era un aparat de fotografiat vechi si trebuia sa ma rog de mama sa mearga in oras sa-mi developeze fotografiile pe care le faceam. Stiu ca am strans toata vara fiecare banut pentru a-l putea cumpara. Aveam o singura dorinta – sa fotografiez cerul, animalele si florile. Dupa atatia ani, inca mai am primul meu album. E plin cu fotografii cu cerul, peisaje, catei si pisici.

Din moment ce mi-am dorit de mica un aparat de fotografiat, pentru ai mei era evident ca eram atrasa de fotografie.

Anii au trecut si mai repede decat ma gandeam am implinit 18 ani. Atunci aparuse aparatele de fotografiat digitale. Mi-am dorit enorm de mult un astfel de aparat si l-am primit cadou de la parintii mei.

Si din nou anii au trecut si m-am trezit in epoca tehnologiei, in zilele in care la orice eveniment sunt fotografi profesionisti care filmeaza si fac poze, in zilele in care exista o multime de cursuri la care poti invata sa fii un profesionist in arta fotografiei.

Ce am facut? M-am hotarat ca asta este ceea ce vreau sa fac in viata. Pentru inceput am facut cateva cursuri pentru a sti clar cum stau lucurile. Pentru a fi profesionist ai nevoie sa inveti, nu poti fi pur si simplu. Am invatat si eram mai incantata ca oricand. Insa..nu aveam echipamentele necesare pentru a-mi face o mini-afacere din asta.

Eram dezamagita si m-am intors la vechiul meu loc de munca. Mi-am dat insa seama ca pot gasi o solutie simpla pentru a-mi cumpara echipamentele necesare daca imi fac un credit rapid. Zis si facut. Am cautat o institutie financiara nebancara, am facut un credit fara adeverinta si am inceput sa caut si sa cumpar cele necesare. In acest timp mi-am continuat si serviciul obisnuit, pentru a avea bani sa inapoiez creditul, dar si pentru a ma descurca in viata de zi cu zi.

Am inceput sa fac fototgrafii la diverse evenimente, in week-end, si usor-usor lumea a inceput sa ma cunoasca si sa ma contacteze.

In 2 ani de zile eram pe picioarele mele. Creditul era achitat, echipamentele cumparate si nu mai faceam fata cererilor.

Mi-am dat seama atunci ca daca intr-adevar crezi intr-un vis, el se poate indeplini, chiar daca putin mai greu.

Recunosc insa ca mai fac si acum din cand in cand cate un credit, deoarece tehnologia avanseaza si am nevoie de echipamente noi pentru a tine pasul cu ce e in trend.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *