Review Smartwatch U8 (chinezărie)

De ceva vreme (câteva luni bune mai exact) port aproape zilnic la mână un smartwatch chinezesc, l-am comandat pe un site din afară, dar în momentul de față îl puteți găsi peste tot prin România.

În magazinele de profil îl găsiți rebranduit sub foarte multe nume, dar vă dați seama care e pentru că toate se numesc U8 – Eboda U8, Tellur U8, iUni U8 și alte zeci de nume cu terminație U8, deci da, toate sunt U8.

L-am luat pentru că voiam și eu un smartwatch, dar nu voiam să dau peste 300 de lei pe el. Mi se părea inutil, dar totuși interesant, așa că voiam unul. Nu am vrut orice ceas inteligent, am căutat unul care știe și să facă ceva, alt ceva în afară să se aprindă niște iconițe când primești un SMS sau un apel.

Acest Smartwatch U8 are cam toate funcțiile pe care le au și cele de la LG, Samsung sau alte nume mari. De la banalul, dar funcția care este principală, indicatorul orei, adică ceasul, arată și data, iar printre funcții se numără: calendar, calculator, timer, funcție anti-pierdere, monitor somn, deșteptător, barometru, altimetru, pedometru, iar când este conectat prin Bluetooth la smartphone îți poți accesa contactele, jurnalul de apeluri, mesageria, notificările din orice aplicatie instalată în telefon îți vor apărea și pe ceas și poți apela un număr din agendă sau tasta unul direct de pe ceas, îți mai poți controla media player-ul telefonului sau poți face poze direct de la încheietura mâinii. Deci, mai pe scurt, are o grămadă de funcții ce se găsesc și pe smartwatch-urile de top.

Dar, fiind o chinezărie ieftină, grafica e la pământ. Punctul cel mai slab al acestui smartwatch este grafica, care pare de undeva de prin începuturile internetului. Nu arată chiar ca un mini-BIOS, dar nici departe nu e. Un alt minus este difuzorul pe care îl are ceasul (are și microfon), iar în momentul în care răspund de pe ceas când sunt apelat, acesta e făcut ca fiind cască Bluetooth și se aude direct în difuzorul ceasului. Deci, dacă vreau să vorbesc în tramvai și am ceasul conectat, tot tramvaiul aude discuția. Asta are și o parte bună, lumea te vede ca un James Bond când vorbești cu încheietura mâinii și îți și răspunde. Un al treilea și ultim minus ar fi finisajul ceasului. Este din plastic, dacă îl strângi destul de tare pot paria că se sparge, brățara este dintr-un cauciuc destul de dur, dar n-o poți forța foarte tare pentru că, cel mai probabil, se va desface din prindere pe care o are ceasul.

Bateria este destul de rezistentă, fără conectata plin Bluetooth, deci utilizarea drept ceas, mă ține undeva la 7-8 zile, iar când este conectat cam 8-9 ore pe zi, bateria ceasului rezistă cam 4 zile. Mai rău e de bateria telefonului pentru că Bluetooth-ul ți-o consumă destul de tare. Nu am oprit până acum Bluetooth-ul ceasului, dar presupun că fără să îi ții funcția deschis non-stop, bateria lui va ține și mai mult.

Una peste alta, mai jos am să vă las o galerie cu câteva fotografii cu Smartwatch-ul U8, iar ca încheiere, eu îl recomand celor ce își doresc un smartwatch ieftin, vor multe funcții și nu sunt pretențioși în legătură cu grafica sau design-ul acestuia.

P.S.: Prețurile diferă foarte mult, spre exemplu, la eMag costă 279 RON (Tellur U8) iar la Altex este 79.9 RON (E-BODA Time 100).

You may also like...

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *